Butična spletna trgovina z dodatki za vaš dom.
051 302 702 | info@homedecor.si
Brezplačna dostava za naročila večja od 200€

Stenske police: katere izbrati in kako jih dekorirati

Stenske police niso samo praktične shranjevalne rešitve; so tudi močni oblikovalski elementi, ki lahko spremenijo videz in občutek vsake sobe. Ne glede na to, ali si želite minimalistično estetiko ali udobno, eklektično vzdušje, ustrezno okrašene stenske police lahko izboljšajo celotno vzdušje vašega prostora. 

Izbira prave dolžine in sloga

Preden se poglobimo v okraševanje in dekoriranje, je pomembno izbrati stenske police, ki se ujemajo s prostorom. Upoštevajte dolžino stene in celoten občutek samega prostora. Za daljše stene izberite dolge police ali pa več krajših polic, ki so razporejene na različnih višinah, da ustvarite vizualno privlačnost in zanimivost. Nasprotno pa lahko ena dolga polica naredi tisto piko na i tudi v manjši sobi ali nad kosom pohištva, kot je kavč ali pisalna miza.

Kar zadeva slog, uskladite police z obstoječo dekorativno temo v prostoru za skladen videz. Če se vaš prostor nagiba k modernemu in minimalističnemu, lahko uporabite elegantne plavajoče police ali preproste kovinske nosilce z leseno ploščo, ki se brezhibno vključijo. Za bolj rustikalen ali industrijski videz razmislite o policah iz recikliranega lesa s črnimi železnimi nosilci. Preizkusite različne materiale in zaključke, da najdete popolno ujemanje za svoj estetski okus.

 

 

Okraševanje s knjigami in majhnimi okrasnimi predmeti:

Ko ste namestili stenske police, je čas, da jih oživite s skrbno izbranimi dekoracijami. Knjige so večni dekorativni predmeti, ki ne samo, da dodajo vizualno privlačen izgled, ampak tudi odražajo vaše interese in osebnost. Knjige razporedite tako v navpičnem kot v vodoravnem položaju, da ustvarite raznolikost v višini in teksturi. Igrajte se z različnimi barvnimi paletami in velikostmi, da dosežete uravnotežen videz.

Poleg knjig lahko majhni okrasni predmeti in dekorativni predmeti dodajo čar in značaj vašim policam. Vključite predmete, kot so keramične vaze, okvirjene fotografije, lončene rastline ali kiparski predmeti, da vnesete svoj osebni slog. Mešajte in ujemajte različne oblike, teksture in višine za eklektičen, a skladen aranžma.

 

 

Nasveti profesionalcev:

  • Uporabite stenske police, da ustvarite funkcionalne prizore v svojem domu, kot je bralni kotiček s prijetnim naslonjačem in polico, polno vaših najljubših knjig.
  • Nad ali pod policami dodajte LED trakove ali majhne reflektorje, da osvetlite svoj dekor in ustvarite toplo vzdušje, še posebej zvečer.
  • Ne preobremenjujte svojih polic; pustite nekaj praznega prostora, da vaši dekorativni predmeti lahko "dihajo" in preprečite vizualni nered.
  • Redno posodabljajte svoj dekor na policah, da ohranite prostor svež in navdihujoč ali pa primeren glede na letni čas

 

Okraševanje stenskih polic je umetnost, ki vam omogoča izražanje kreativnosti in sloga ter hkrati izboljšuje funkcionalnost vašega prostora. Z izbiro prave dolžine in sloga polic ter premišljenim urejanjem knjig in okrasnih predmetov lahko ustvarite čudovite prikaze, ki odražajo vašo osebnost in dvigujejo dekor vašega doma. Ne glede na to, ali si želite minimalističen videz ali udobno, eklektično vzdušje, stenske police ponujajo neskončne možnosti za prilagajanje in personalizacijo. 

 

Priporočamo:

 
WOOOD set 2 stenskih police MEERT - 100 cm Mia Colonia dišeče palčke ROOM - Amber BePureHome keramična vaza SHAPE - bela WOOOD stenski regal FEBE - kvadraten
Poglej več Poglej več Poglej več Poglej več

 

 
Philippi okvir za slike ZAK - 20 x 25 cm WOOOD stenska polica STUDIO - 120 cm Philippi svečnik LINE - size S - apnena Philippi knjižni opornik BUBBLES
Poglej več Poglej več Poglej več Poglej več